Østfold - Haugetun Folkehøyskole
img 1

Utover-landskap. En ille stor himmel over terrenget vårt. Ytterst, og på solsida av Oslofjorden ligger vi, makelig plassert. Østfold. Fra uminnelige tider. Verna og kjempa for av konger og admiraler, kavalerier og skip. 

 

Det er klimaet vårt. Det er den sørvendte jorda. Alt er så mildt. Så gjestfritt. Og så gror det så godt! Både bønder og fotballfolk gliser bredt; råvarer bugner tidlig på sesongen. Her tællær vi i slippers til fotballbanen nesten hele året… 

Utover-landskap. I andre deler av landet vårt trenger du tau, klatresko og hjelm for å komme opp en fjellvegg, en nut eller en tinde. Her ruslær vi utover gylne svaberg på Hvalerøyene, langs myke skogsstier, i Gamlebyen, og bryggepromenader i byene Fredrikstad og Sarpsborg.

I andre fylker stamper du i fergekø mellom fjorder, frykter snø eller steinras fra fjellsida og går med vinterjakka til 17. mai. Her sykler vi imellom gjøremål, og henter fram shorts og hagemøbler til påske. Behagelig. Trygt. Trivelig.

Som elev på Haugetun får du være aktiv med oss! For det er kort vei til alt. Til scenekanter, til parkene, til strendene, til solstolen, til alle varianter av sjøsport, til alle idrettsanleggene, til skogene, til innovative teknologitunge  bedrifter, til kunnskapsrike institusjoner, til dropsfabrikken, til selveste Gamlebyen eller  sydende Fredrikstad. Til fine folk. Til småpraten. Og til historiene – om hvem vi er og hvor vi skal…