Om Oss - Haugetun Folkehøyskole

Våre klasserom er ikke som andre klasserom.

Haugetun Folkehøyskole -18

Skole med fokus på bredde og mangfold

Haugetun Folkehøyskole holder på det særegne ved folkehøyskolen; mangfoldet.

Våre elever velger oss fordi vi kan tilby idrett og friluftsliv – men også psykologi, bærekraft og entreprenørskap. Noen velger oss fordi vi har godt tilbud av valgfag; tennis, hybelmat, klatring, dykkerkurs eller høytlesning og kakao med krem…

Våre lærere blir fremhevet – de kan det de gjør. Kompetanse og videreutdanning er viktig for oss. Det skaper energi, mestring, trygghet, kompetanse og minner for livet.

Hvis du liker både byen og skogen, kafèbesøk og kanopadling, får du i både ”pose og sekk” på Haugetun!

Skolen ligger i Fredrikstad kommune i landlige omgivelser men allikevel sentralt midt mellom byene Sarpsborg og Fredrikstad. I en radius på 10 min med bil, finner du fire store shoppingsentre, gågater, mange treningssentre, teaterscener, konsertlokaler, kinotilbud, osv,

Det tar ca 10 min å kjøre til Fredrikstad sentrum og 10 min til Sarpsborg sentrum.

img 1

Hvor er vi?

Haugetun ligger mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Her er det gode buss- og togforbindelser til Oslo, Gardermoen og nedover i Sverige.

–> KART

Kristen skole

Haugetun folkehøyskole er eid av Normisjon.

Våre elever kommer fra alle fylker i landet, fra andre land i Europa og fra øvrige verdensdeler. De er like ulike som storsamfunnet ellers i sin tilnærming til kristen tro.
Noen har med seg stor tvil. Noen har med seg sorg eller sår i hjertet over tidligere opplevelser. Noen tror ikke på Gud i det hele tatt – men har en familie rundt seg som har troa på Haugetun.
Noen har vokst opp i kristne aktive familier, og har kanskje egne opplevelser fra leir, organisasjonstilhørighet og korsang.

Vi som er ansatt på Haugetun folkehøyskole tror på en Himmel over livene våre. Vi ønsker å gå med Jesus i hverdagen. Vi har samtidig en sterk grunnleggende respekt for det livet, og de fortellingene elevene våre kommer hit med. Vårt skoletilbud rommer alle!

Gjennom høsten og vinteren bruker vi tid – slik at tillit bygges og det kan skapes plass for lange og gode samtaler om verdier, tro og ekte-levde liv.

Mange flotte øyeblikk rammer inn slike samtaler, enten det er rundt et bål, i et verksted, på en buss eller etter en treningsøkt.

Vi ønsker å møte eleven med en god sirkel av:
Livsmestring – Fysisk aktivitet – Bærekraft – Tro og liv.

Elevene lærer seg at refleksjon gir økt kunnskap, som igjen kan by på nye erfaringer. Et år på Haugetun folkehøyskole favner alt dette.
Tydelighet og god struktur mener vi skaper en trygg atmosfære.

Morgensamlingene våre er preget av det som er beskrevet. I tillegg inviteres elever frivillig til bibelgruppe eller Hvilepuls i ny og ne.

Vi har én felles julegudstjeneste før juleferien, og legger til rette for transport til kirka ellers i året, for de som ønsker det.

Alle får være med ut på turer til leirstedet vårt ytterst i havgapet på Hvalerøyene – men vil du på leir der, må du melde deg på selv.

Og slik vokser vi – og setter gode avtrykk etter oss – også etter året på Haugetun.

SØK I DAG

Sikre deg plass på drømmelinja di!