Racketsport på Haugetun - Haugetun Folkehøyskole

Padeltennis

På Smash har du en unik mulighet til å prøve en av verdens raskest voksende idretter!

Padel kombinerer det beste fra squash og tennis og er en idrett hvor man raskt kjenner på mestring. Etter hvert som mestringsfølelsen øker kan man utvikle både det taktiske og tekniske for å bli en best mulig spiller. Padel er en sosial idrett, hvor lagarbeid, idrettsglede og fysisk trening går hånd i hånd. Selv om vi jobber med en del med teknikken blir det aller mest spill, så det er bare å glede seg til mange knallharde dueller mot klassekameratene. 

Vi samarbeider med Padel Senter Fredrikstad. Når elevene blir bedre enn linjelærer, og det skjer dessverre, er det instruktør Kalle som sørger for at utviklingen fortsetter. Padelsenteret arrangerer turneringer med jevne mellomrom. Her legger vi til rette for at de elevene som ønsker det får konkurrert. 

Bordtennis

SMASH-linja vår legger vi forholdene til rette for at du kan bli en bedre bordtennisspiller, uavhengig av tidligere erfaring. 
 
Vi har investert i spitter nye Stiga Expertbord med nett. Godt utstyr løfter feelingen bak bordet og gir deg mulighet til å utvikle dine spillermessige fortrinn, enten det er i form av en dødelig forhandsmash, eller en irriterende effektiv underskrudd serv. 
 
Skolen har et tett samarbeid med Fredrikstad Bordtennisklubb. 
Våre elever inviteres inn til et større treningsmiljø med muligheter for matching og utvikling tilpasset ulike nivåer. 
Vi vil vurdere å etablere et eget skolelag som kan delta i bedriftsidretten, eller representere skolen på ulike stevner/turneringer. 
 
Bordtennistilbudet vårt på SMASH-linja passer for alle! 
Vi tenker likevel at dette skal være et tilbud til deg som ønsker å legge ned tid og arbeid i å få til en god progresjon med egen racket. 
Vi stiller med et godt undervisningstilbud og fagekspertise på området for gi deg et optimalt tilbud. Stiller du?    

Squash

Forskning hevder at squash er den sunneste aktiviteten som finnes, og alle som har testet en ordentlig squashøkt skjønner hvorfor. Det er faktisk utrolig at man kan løpe så mye på et så lite område som en squashbane er.  

I starten vil du lære teknikk og regler, men etter hvert er det de taktiske vurderingene som blir mest avgjørende. Du vil få tips om hvordan du skal bevege deg, hvor man bør plassere ballen, kort fortalt; hvordan du skal spille ut klassekameratene dine. 

I løpet av året blir det mange tøffe kamper i Sarpsborg Squashsenter og de ivrigste kommer nok også til å bli med på noen turneringer.