Turer for HPS-linja - Haugetun Folkehøyskole
skjermbilde_2019-09-24_kl._12.59.03

PÅ HPS-linja drar vi på flere spennende studieturer.

Romania

På høsten reiser vi til Romania. Her står opplevelsene i kø både når vi møter lokalbefolkningen i Medgidia og når vi vandrer rundt i vakre Constanta.

I Medgidia besøker vi et dagsenter der barna får rene klær, mat, undervisning, lek og aktiviteter. For noen er dette det eneste ordentlige måltidet de får den dagen.

Å besøke de fattige hjemmene til barna er for mange elever det som berører mest. Noen tar hånda di nesten med en gang du kommer, og ønsker nesten ikke å slippe den når du skal dra. Men når de slipper grepet så smiler de mens de vinker og titter ned på den nye t-skjorta de har fått av en av ungdommene fra Norge.

Vi tar så turen til Constanta ved Svartehavet. Her får vi oppleve kontrastene med hotell, restaurantbesøk og shopping. Vi besøker et barnehjem der vi spiser og har aktiviteter sammen med barna til felles glede.

Alle på HPS linja får altså med seg den fantastiske turen til Romania, som for mange av elevene virkelig er et av høydepunktene med hele skoleåret. I tillegg kan du velge om du vil på flere turer som nevnt under som er frivillige turer. Ingen av disse turene er samtidig så du kan få med deg alt fra 1-4 turer til sammen.

Norgestur høst

På høsten blir det frivillig Norgestur for hele skolen. Her blir det muligheter for høye fjell, rafting, gokart, grottevandring, zipline med mer.

Av alle turene vi har hatt er dette noe som elevene i slutten av året har beskrevet som et av de største høydepunktene.

Barcelona

Når våren kommer står vakre Barcelona for tur.

Her opplever vi det Barcelona har å by på av kultur, severdigheter, strandliv og shopping. Barcelona er en fantastisk by med trange gater med koselige cafeer og restauranter, yrende liv i hovedgata La Rambla med salgsboder og gateshow, og stranda like ved. Om kvelden når en er ute og rusler kan en plutselig høre lyden av vakker sang og musikk og lyden tar oss til noen begavede talenter som synger utenfor katedralen.

Vanligvis tar vi sykkelen fatt og opplever Barcelona på to hjul, der vi virkelig får sett og opplevd mye av byen.
En av de andre dagene besøker vi de kjente stedene Sagrada Familia og Park Guell, og vi spiser en av middagene ute på kjente Hard Rock cafè.

Det som for mange elever er det mest spesielle er når vi går med en tidligere bostedsløs på guidet tur der vi får se byens bakside. Dette er et sterkt møte med mennesker som har hatt store utfordringer, men som har kommet seg på bena.

Dette er en nyttig tur fylt med morsomme, gode og sterke opplevelser!

 

Norgestur vinter

Det blir ikke norsk vinter uten en skikkelig vintertur på fjellet.

Bli med oss på vintertur der ski, snø og fjell står i fokus. Vi leter etter pudder både bortover og nedover, på brett og ski.

Dette er en frivillig tur for de som elsker snø, hytte og fjell!

skjermbilde_2019-09-24_kl._12.58.42