Romania og Barcelona - Haugetun Folkehøyskole
skjermbilde_2019-09-24_kl._12.59.03

PÅ HPS-linja drar vi på flere spennende studieturer.

Romania

Tidlig i året reiser vi til Romania på en ukes tur. Her står opplevelsene i kø både når vi møter lokalbefolkningen i Medgidia og når vi vandrer rundt i vakre Constanta.

I Medgidia besøker vi et dagsenter der barna får rene klær, mat, undervisning, lek og aktiviteter. For noen er dette det eneste ordentlige måltidet de får den dagen.

Å besøke de fattige hjemmene til barna er for mange elever det som berører mest. Noen tar hånda di nesten med en gang du kommer, og ønsker nesten ikke å slippe den når du skal dra. Men når de slipper grepet så smiler de mens de vinker og titter ned på den nye t-skjorta de har fått av en av ungdommene fra Norge.

Vi tar så turen til badebyen Constanta ved Svartehavet. Her får vi oppleve kontrastene med hotell, restaurantbesøk, shopping og strand. Vi besøker et barnehjem der vi spiser og har aktiviteter sammen med barna til felles glede.

Barcelona

På våren drar vi til den populære byen Barcelona. Vi ser de kjente stedene Sagrada Familia, Parc de la Ciutadelles, Museu Picasso, park Gûell, og La Rambla. Flere av stedene vil vi sykle til.

Vi opplever guidet tur med en tidligere bostedsløs der vi får se litt av byens mørke bakside.

Skolebesøk er stas. Her blir vi kjent med spanske elever og ser på likheter og forskjeller mellom landene.

Vi tar del i alt det byen har å by på som strand, shopping, god mat og en is eller tre på café. Kanskje frister det flotte akvariumet eller en tur i den fine dyrehagen også?

Tur

Turene er en viktig del av skoleåret. Her bygger vi relasjoner internt i klassen og får møte mennesker og opplevelser som vi husker resten av livet

Haugetun Folkehøyskole følger FHIs reiserestriksjoner og anbefalinger når det gjelder gjennomføring av reiser. Vi har stor fleksibilitet i det å kunne flytte høstens reiser til vårsemesteret.

skjermbilde_2019-09-24_kl._12.58.42