Foreldrehistorie - Haugetun Folkehøyskole

Et trygt sted

Haugetun har føltes som et trygt sted for både Martine og oss. Veldig god informasjon i forkant både fra skolen og lærere gjorde det lettere for oss når Martine skulle flytte. Haugetun har et allsidig tilbud av linjer og valgfag som gir ungdommene mulighet til å prøve ut nye aktiviteter. Her blir man motivert til å prøve ut ting man i utgangspunktet ikke trodde man kunne mestre.

Hvorfor folkehøyskole

For oss som foreldre virker det som om de aller fleste som velger folkehøgskole gjør det for å få et meningsfullt friår. Her tjener man ikke penger, men vi har sett at Martine har utviklet seg masse dette året. Å flytte hjemmefra og inn i et miljø med mange ungdommer byr på utfordringer og læring man ikke kan få noe annet sted. Her må man gi og ta, bli kjent med seg selv på nye måter, samarbeide med nye mennesker og sannsynligvis får du venner for livet akkurat dette året! Alt dette opplevde vi med Martine. Hun lærte så mye om seg selv og fant fort ut av sine sterke og svake sider i dette fellesskapet. Vi opplevde at lærerne var oppriktig interessert i elevene sine og at de i stor grad bidro til at ungdommene skulle vokse dette året.

Gi slipp

Vi er veldig fornøyd med Haugetun og har bare positive ting å si om skolen og de lærerne vi har møtt. Som foreldre må vi gi slipp og la ungdommene våre få mulighet til å «finne seg selv». I et slikt miljø tenker vi alt ligger til rette for nettopp det. Vi har ikke hatt behov for å ha kontakt med skolen fordi Martine har oppdatert oss underveis. Dersom vi hadde hatt behov for kontakt tror jeg det ville vært enkelt å få tak i noen. Små klasser og engasjerte lærere gjør at de voksne ganske raskt kjenner elevene ganske godt.

Hopp i det

Dersom du er i tvil om dette er noe for deg eller ungdommen din ville vi sagt «hopp i det». Haugetun er en myk, men variert sti på vei inn i voksenlivet. Vi fikk hjem ei reflektert Martine som helt klart hadde lært ting du aldri kan lese deg til i ei bok. I tillegg hadde hun det så kjekt og lærerikt at ho valgte å bli der ett år til som stipendiat. Og vi som foreldre har det aller best når vi vet at ho er der ho trives best akkurat nå.

Hilsen Christina og Magne Nogva, Ålesund

50E73F0F-582B-495B-B704-C12EF0A974C0