Friår etter videregående - Haugetun Folkehøyskole
Haugetun Folkehøyskole -50

Det er mange som planlegger å ta et friår etter videregående skole. Mange sier de vil slippe unna eksamenspress eller oppleve noe annet før de studerer videre; reise, prøve seg på egen hånd, nytt miljø, nye venner…

Folkehøgskole er ikke et friår. Det er mye mer. Med masse opplevelser, erfaringer, studieturer, modning, selvutvikling og moro – er det ikke så mye fri. Men mye er annerledes enn videregående. Og for ca 10% av hvert elevkull er akkurat folkehøgskole det de leter etter i et friår.

På folkehøgskole kan du velge en linje med fag og studieturer du har lyst på og er interessert i. Du kan velge valgfag etter evner og motivasjon. Du får oppleve kulturmøter, får større internasjonal forståelse, modning, personlig utvikling og sosial kompetanse.

For de fleste betyr et år på folkehøgskole mange nye venner og erfaringer de ikke ville vært foruten. For de fleste betyr et år på folkehøgskole akkurat det de ønsker når de sier de vil ha et friår etter videregående.

Vi vil gjerne ønske deg velkommen til oss! Les mer om linjene våre!

Lykke til – og vi snakkes 😉

img
For meg var folkehøgskole et perfekt valg da jeg hadde lyst til å gjøre noe annet enn skole et år. Du blir kjent med fantastisk mennesker og får nye venner som du får mange mange minner sammen med!
Tina Hauger Brufladt