Hvordan velge FHS? - Haugetun Folkehøyskole
IMG_3362 (1)

Det finnes over 80 folkehøgskoler i Norge.
Hvilken folkehøgskole er rett for deg?

HVORDAN VELGE

Hvordan finne ut hvilken folkehøgskole man skal gå på? Mange vet hvilken folkehøgskole de skal velge fordi slekt eller venner har anbefalt akkurat den. Men om du ikke er sikker, her er noen tips!

1. Velg linje

Folkehøgskole skal være et skoleår med modning, selvutvikling og opplevelser. Velg en linje med innhold som betyr noe for deg,

Kanskje du ønsker erfaringer og kompetanse som vil være nyttig i et fremtidig yrke, eller dyrke dine interesser før du studerer på høgskole eller universitet? Det kan være at du vil bruke tid på å utvikle dine talenter eller har noen interessante reisemål du vil oppleve?

I folkehøgskolen finnes det mange linjer – en av dem er forhåpentligvis midt i blinken for deg.

2. Sjekk fritidstilbud og valgfag

En internatskole er mye mer enn linjeundervisning. Velg en folkehøgskole med gode fritidstilbud og valgfag. Ettersom du bor på skolen, er det viktig at du velger en folkehøgskole som både arrangerer egne aktiviteter i fritiden og som har et passende kulturtilbud i nærheten.

3. Velg beliggenhet

Vil du ha et år i fjellheimen eller i urbane strøk? Folkehøgskoler ligger rundt om i hele Norge – i bygder og byer. Noen ønsker å bruke et år langt hjemmefra eller langt ute på landsbygda. Andre vil helst bo mer sentralt i forhold til kulturtilbud og hjemsted. Finn ut hva som passer deg best og velg folkehøgskole etter det.

Haugetun Folkehøyskole Fredrikstad

Vi mener selv at vi har gode og varierte linjetilbud, godt valgfagstilbud og en unik beliggenhet.

Vi håper du syns det samme. Håper vi ses i august 😉