DRONERACING / KREATIV E-SPORT - Haugetun Folkehøyskole

DRONERACING / KREATIV E-SPORT

For deg som vil oppi lufta og/eller gjøre kreativ e-sport

DRONERACING / KREATIV E-SPORT er én linje, men to retninger.

Etter du har søkt på linjen, bestemmer du deg for om du vil ha fokus på droneracing eller e-sport (i samtale med skolen).

Felles for begge retningene er at deler av undervisningen er samkjørt med linja ‘KI, innovasjon og markedsføring’ – hvor vi jobber med kreativitet, problemløsning og egne prosjekter!

img

DRONE

Droneracing er presisjonsflyging med drone. I høy hastighet flyr du en spesialbygget drone gjennom forskjellige hindringer – og førstemann i mål vinner! Har du lyst til å prøve?
img

E-SPORT

Linjen heter kreativ e-sport på grunn av at det ikke er en tradisjonell gaminglinje. Joda, vi gamer, men det er minst like viktig med kreativitet og utvikling. Kanskje utvikler du ditt eget prosjekt eller produkt for gamingverden?
img 1

Lærer

På linja er det Erik som er lærer. Han liker alt som blinker, piper og flyr, og har lang erfaring innen entreprenørskap, kreativitet og media.

Les mer om Erik

Info

DRONERACING

Droneracing vokser på verdensbasis. Det er flere ligaer, klubber og satsinger i inn- og utland.

Bli med oss å skape større interesse for droneracing, og kanskje er du en av dem som etterhvert får plass i en klubb eller på et lag?!?!

Simulator:
En viktig del av skoleåret er å trene på simulator.
Vi stiller programvare til disposisjon, men elevene må stille med egen pc/mac.
Vi skal fly simulatorene Velocidrone og Drone racing League (DRL).
Har du spørsmål om maskinkrav til de forskjellige simulatorene; skrik ut!
Man flyr simulator med samme kontroller som man flyr racingdronen sin med, og man flyr vanligvis ikke simulator med FPV-briller.

KREATIV E-SPORT

E-sport er så mye mer enn å spille. Det er kosthold, trening, profilbygging, markedsføring, samhold, kreativitet – og evnen til å tenke nytt.

På Kreativ e-sport vil du være en del av innovasjonsklassen på Haugetun. Her blir du med på jobbing med kreativitet, bedriftsbesøk og prosjektarbeid på egen hånd og sammen med andre. Noen dager i uken vil du ha fokus på e-sport hvor vi skal gjøre alt fra å bli bedre å spille til å bidra til utviklingen av e-sport i Norge.

Målet med året er å utvikle e-sportferdighetene dine og gjøre deg i stand til å ta et skritt inn i e-sportverden. Enten du vil bli utøver eller jobbe i kulissene!

Turer

Det å reise er en viktig del av folkehøyskoleåret.

Vi jobber med å finne ut hva som er mest aktuelt å gjøre i forbindelse med linjas turer, og dette vil vi også utvikle sammen med linjas elever.

Haugetun er bærekraftig, og vi søker derfor kortreist og miljøvennlige reiser.

Det kan være aktuelt å dra til store drone-eventer, det kan være aktuelt med inspirasjonsturer for å møte andre piloter, det kan være aktuelt å være med andre linjer på tur – mulighetene er mange.

Pris

Det koster 142 500,- kr. å gå på linja.

Prisen inkluderer:

  • Innmeldingspenger for å sikre deg plassen din
  • Startpakke for deg som skal på droneracing (drone og ekstrautstyr)
  • Linjetur
  • Dobbeltrom uten bad/dusj
  • Mat (4 måltider/dag)

Linjeturer er selvfinansierte, noe som vil si at man får penger tilbake dersom totalprisen blir lavere enn det man har betalt inn til skolen. Dette betyr også at vi tar forbehold om økning av priser på linjeturer dersom endring i valutakurs, flypriser, priser på overnatting etc. skulle tilsi dette. Slike prisendringer har historisk vært sjeldne og vil i tilfelle bli kommunisert så raskt som mulig.

Lånekassen:

For skoleåret 24-25 kan du få opp til 137 907,- kr. i lån og stipend fra Lånekassen. Satser for 25-26 vil komme i løpet av våren 25. Det er ventet en ytterligere økning i støtten.

Les mer om lån/stipend her.