Mental pakkeliste - Haugetun Folkehøyskole

Husk å ta med slippers og kosebukse. Men ikke glem å ta med hodet og god innstilling. Her får du noen gode mentale pakketips.

TIPS 1: TENK POSITIVT

Et folkehøyskolemiljø blir best med positive mennesker. Vis glede, takknemlighet og være en positiv kraft i skolemiljøet. Det vil du ikke angre på! Ved å være en positiv kraft får du en fin posisjon i skolemiljøet og du blir husket som et menneske som sprer glede!

TIPS 2: VÆR ÅPEN

Vær åpen for nye impulser. I løpet av folkehøyskoleåret kommer du til å bli satt i flere uvante situasjoner. Vær åpen for nye utfordringer og bli med på alt som tilbys! Det er vanskelig å gå utenfor komfortsonen – men det er en fantastisk følelse etterpå. Det vokser du på!

TIPS 3: VIS RESPEKT

Du kommer til å møte mange forskjellige mennesker på skolen din. Folk med ulikt syn på mange ting, folk med annerledes tro, folk med andre verdier, folk du ikke er enig med.
Ha respekt for dem, hør på dem og tenk at folk skal få ha sin egen måte å leve livet sitt på. Diskusjoner er sunt, men husk å ha respekt for de andre.

TIPS 4: HA STÅ-PÅ-VILJE

De som har det beste året på folkehøyskole er de som står på. Stå opp, spis frokost, gå til timene og jobb. Da får du masse ut av året. Folkehøyskole er sosialt, men det er også en mulighet til å sitte igjen med et stort faglig utbytte! Ta initiativ, jobb hardt og tenk at du skal være en annerledes person i mai enn du var i august.

TIPS 5: VIS ENGASJEMENT

Engasjement gir gjenklang. Du blir sett, du finner plassen din i skolemiljøet og du bidrar til å skape et best mulig skoleår for alle. Engasjer deg i medelevene, i skoletimene, i skoledriften og på fritiden.

TIPS 6: HA TÅLMODIGHET

Du skal bo sammen med mange andre ungdommer i 9 måneder. Igjen – det er folk som har andre vaner og uvaner enn deg. Tenk på at du skal utvise tålmodighet både i forhold til andre mennesker, men også i matkøen og i innsjekkingskøen når du skal på tur med skolen. Se andre og bli en trygghet for de rundt deg!

Et folkehøyskoleår er et fantastisk år. Man sitter igjen med opplevelser, kunnskap og vennskap som du kommer til å huske resten av livet.

Lykke til med skoleåret!