Nærområdet - Haugetun Folkehøyskole

Fredrikstad

Fredrikstad er en kommune i landskapet Østfold i Viken fylke på Østlandet i Norge. Her bor det 82 000 personer, som gjør byen til Norges syvende største by, målt i antall innbyggere.
Gamlebyen gir et unikt innblikk i byens lange historie, bryggepromenaden byr på mat- og kulturopplevelser, og byen ellers gir gode muligheter innen kultur, mat og shopping. Fredrikstad  er en attraktiv by for både tilflyttere, studenter og turister.

Sarpsborg

Sarpsborg er, i likhet med Fredrikstad, en by med en lang historie. Her bor det rett i underkant av 50 000 innbyggere. I 2016 fylte Sarpsborg 1000 år, og byens navn er satt sammen av fossens navn og Borg, som var navnet grunnleggeren kong Olav den hellige brukte i 1016.  Borg var Norges hovedstad fra grunnleggelsen til Nidaros (Trondheim) overtok i 1030. Senere ble fossen grunnlag for Borregaards og Hafslunds sagbruk og fabrikker, og byen ble kjent som en industriby.

Halden

Langs E6 forbi Sarpsborg og videre mot Sverige finner vi Halden. Dette er en industriby med like over 30 000 innbyggere. Fredriksten Festning er en viktig del av byen. Festningen ble påbegynt i 1661 og er oppkalt etter den dansk-norske kongen Frederik III (1609–1670). Festningen ble beleiret hele seks ganger, men aldri inntatt. I dag ser man Fredriksten Festning på TV, i for eksempel Allsang på Grensen.