Studieturer - Haugetun Folkehøyskole

I løpet av et år drar vi på flere turer med fotballinja! Først setter vi kursen mot Spania og treningsleir. Deretter kan vi se fram mot fotballtur til England, før hovedturen går til Brasil utpå vårparten.

SPANIA

Vi starter skoleåret med en treningstur til Spania sammen med PULSlinja. Turen går til Torremolinos som ligger nær Malaga, helt sør i Spania. Her bor vi på et fint hotell med helpensjon og flotte fasiliteter. Det er flere bassenger og kort vei til stranda, hvor det settes opp beachvolleybaner for oss. Fotballbanene ligger en kort gåtur unna, og på dette anlegget er det muligheter for å spille tennis og padel.

En tidlig tur i fantastiske omgivelser gir oss et godt utgangspunkt for å bli bedre kjent og sammensveiset som gruppe. Gled deg til å teste formen, bølgene, varmen, maten og få nye erfaringer i solfylte Spania!

ENGLAND

Midt i skoleåret setter vi kursen mot England for å oppleve ekte engelsk fotballstemning. Her går vi på flere kamper og koser oss i fotballens hjemland!

Brasil

Hovedturen vår går til sambafotballens hjemland, Brasil, og fargerike Rio de Janeiro. Her opplever vi store kontraster, med alt fra hvite strender og kjente turistattraksjoner, til spennende menneskemøter og stor fattigdom.

Turens høydepunkt er stemningen på Maracana og møte med lokal ungdom som spiller fotball med prosjektet vi støtter, Karanba.

Sterke inntrykk

I Brasil bor vi sentralt i turiststrøket av Rio, med kort vei til strendene. Det å gå rundt i denne eksotiske byen, med lukter, farger, lyder og smaker, og nyte varme, strand og hav, gjør godt på alle måter. De som ofte gjør sterkest inntrykk er allikevel de to dagene vi besøker Karanba, et fotballakademi for gatebarn. Det blir både treninger og kamper med disse talentfulle ungdommene, samtidig som vi får høre om og oppleve hvordan livet på Rios skyggeside er. Siden Karanba er et av bistandsprosjektene til Haugetun skal vi også overrekke pengene vi har samlet inn gjennom året.

Hver dag er det tid til både opplevelser og strandliv, og noe av det vi garantert får med oss er:

  • Kristusstatuen
  • Sukkertoppen
  • Favelaen Santa Marta
  • Beachfotball på Copacabana og Ipanema
  • Fotballkamp på sagnomsuste Maracana stadion

Karanba

Fra Karanbas hjemmeside kan vi lese:

Karanba er et sosialt prosjekt i Rio de Janeiro, Brasil. Med fotball som virkemiddel hjelper Karanba vanskeligstilte barn og unge fra slumområdene med utdanning, utvikling og utfoldelse. Karanba samler og engasjerer mennesker i en tøff hverdag sterkt preget av kriminalitet og narkotikatrafikk.