Tur til Hellas - Haugetun Folkehøyskole
Skjermbilde 2021-11-16 kl. 15.09.36

Athen

Turen begynner med Athen der vi besøker Akropolis med Parthenon-templet og gamlebyen Plaka. Vi passer også på å gå til Areopagos som er ett par hundre meter fra Akropolis der Paulus en gang i tiden talte for athenerne. Vi fortsetter mot den gamle bydelen Plaka med alle dens morsomme restauranter og spennende butikker. På kvelden nyter vi av det smakfulle greske kjøkkenet samt av skjønn bouzouki-musikk!

Den andre dagen begynner øyloffingen der vi tar ferjen fra Pireus som skal ta oss til kykladenes perle. Den første øyen vi besøker blir kykladenes kanskje vakreste og mest spennende øy, Santorini! Vi stanser her i tre dager og nyter den dramatiske vulkanske naturen og de fortryllende solnedgangene. Santorini er så fascinerende at den ikke kan beskrives, den må oppleves! Vi bor i hovedstaden Fira, en livlig liten by bygd høyt opp på vulkankraterets kant. Øyen tilbyr både badeliv, shopping og avslapning. Vi besøker noen av øyens ortodokse eller katolske kirker og det lokale museet i Fira.

Vi forlater Santorini og setter kurs mot Paros, en av de mest populære øyene i Kykladene. En utrolig flott øy bestående av kritthvite hus med blå vindu, fantastiske strender, mange fine kirker med blå kupler og labyrinter av trange gater. Vi stopper her i tre dager og da passer vi også på å besøke Antiparos som ligger noen minutter lenger bort.

Ferjen tar oss videre til Mykonos, Europas beste ferieøy ifølge reisemagasinet Conde Nast Traveler. Mykonos er vakker, preget av sine hvite hus og flotte strender. Her smelter det enkle greske livet sammen med jet-set livet. Små, enkle hvitkalkede kirker står i kontrast til de eksklusive juvelbutikkene og det pulserende nattelivet. Neste dag besøker vi en av øyens mange vakre strender der vi nyter av sol og bad. På ettermiddagen dra vi på en båttur til den hellige øyen Delos som siden antikken var en plass tillegnet guden Apollon. Hele øyen er et eneste stort utendørsmuseum og her får ingen mennesker overnatte eller bo.

Etter tre dager på den fortryllende øyen Mykonos reiser vi tilbake til Athen for å returnere til Oslo.

Reisen har halvpensjon.

image-5_1