Tur til Italia - Haugetun Folkehøyskole
L1035916

Roma

Denne turen tar oss til Roma, en av Europas eldste byer som ble grunnlagt for mer enn 2.700 siden. Byens åpne atmosfære og de uttallige severdighetene gjør den uimotståelig.

Allerede første dagen spaserer vi til Trevi-fontenen og ser på folkelivet der. Andre dagen står Vatikanet og Peterskirken på programmet. Vatikanet er verdens minste stat med sine 0,44 kvadratkilometer og 820 innbyggere. Vatikanet har siden 1984 tilhørt Unescos verdensarv. I følge tradisjonen ble apostelen Paulus begravd her og Peterskirken ble bygd over hans grav på 1600-tallet. Vi besøker kirken og en del av statens andre severdigheter som Det sixtinske kapell og Vatikanmuseet. Vi passer også på å få med oss Sveitsergarden som er Vatikanets politimakt. Om ettermiddagen er det tid til å utforske byen på egenhånd.

Neste dag spaserer vi til Pantheon Tempelet og Spansketrappen der vi opplever folkevrimmelen i denne fantastiske byen. Den eksklusive handlegaten Via Condotti ligger ved Spansketrappen med flere berømte motehus.

Dagen etter opplever vi Romas største amfiteater, Colosseum. Det ble bygd på 70-tallet e.Kr og kunne ta 55000 tilskuere. Her ble det arrangert gladiatorkamper og kamper mellom ville dyr. Til tross for at Colosseum er delvis ødelagt, er det fortsatt et majestetisk byggverk. Fra Colosseum går vi til Forum Romanum hvor romerikets maktsentrum lå. Etterpå spiser vi på det fargerike torget Campo di Fiori. Resten av dagen har man til egen disposisjon med fellesmiddag om kvelden.

Etter fire fantastiske dager i Roma returnerer vi til Norge og til Haugetun. Reisen har halvpensjon.

L1046100