Tur til Karibien - Haugetun Folkehøyskole
image-19

Den store turen

Hovedturen vår er en 3 ukers studietur til Den dominikanske republikk, tidlig i vårsemesteret. Vi besøker mennesker som lever i fattigdom i byen og på landsbygda og får gode møter med lokalbefolkningen. Vi arrangerer hagefest og danser i gatene hos den lokale kjøpmannen, surfer i det karibiske hav, prøver SUP (stand up paddle board) og yoga på stranden. Som om ikke dette er nok nyter vi de ulike lands lokale matretter.

Vi tilbringer mest tid i landsbyen Pancho Mateo. Det er stor fattigdom i Pancho Mateo, og barna trenger både legehjelp, mat og skolemateriell. Mens vi er der arrangerer vi både engelskundervisning og aktiviteter med lek. Selv uten store spanskkunnskaper går det fint å kommunisere med barna (som snakker spansk og kreolsk), og vi sitter igjen med sterke inntrykk og nye vennskapsbånd. Flere elever fra Haugetun ønsker å reise tilbake for å gjøre et større og lengre frivillig arbeid rundt disse barna og det er fullt mulig.

For å lese mer om organisasjonen se amigitos.no og søk på amigitos på facebook.

I tillegg til prosjektbesøkene får vi også tid til å være på stranden, surfe, praktisere SUP (stand up paddle board) yoga, og danse til lokale rytmer. I tett samarbeid med mange lokale arrangerer vi både en hagefest med ca 70 gjester der vi koser oss med grillmat, vi lærer å lage mat hos noen lokale venner og vi er med og arrangerer gatefest der alle får servert ”sancocho” (en lokal lapskaus).

Dominikanere har store hjerter, åpner hjemmene sine og tar oss imot med åpne armer.

På turen overrekker vi prosjektmidlene som Haugetun har samlet inn. Vi får se konkret hva pengene går til og hva pengene fra tidligere års prosjekter har blitt brukt til. Det er ingen tvil om at hjelpen vi gir forandrer liv!

Etter hovedturen arbeider vi mot aviser, skoler og klubber med å formidle kunnskap og inntrykk fra reisen. Som team på tur vil du også lære mer om deg selv og om andre, noe vi evaluerer i etterkant.

Processed with VSCO with c1 preset